Dokumentumok

Tanácsok a klímaszerelés előtt – Mire számítsak, mire figyeljek?
Fontos változás! 2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel végzik el a munkát. A képesítés nélküli és nem regisztrált szerelők nem végezhetnek légkondicionáló telepítést, karbantartást és gáztöltést sem! Az alábbi oldalon a kivitelezést végző cég adószámának ellenőrzésével tájékozódhat róla, hogy egy cég rendelkezik-e a szabályos klímaberendezés telepítéséhez szükséges igazolásokkal: https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/

Cégünk rendelkezik a szükséges igazolásokkal, szakképzett és tapasztalt szakemberekkel végezzük a klímák beszerelését és karbantartását Budapesten és környékén, munkálatainkra pedig garanciát és minden esetben számlát adunk!

Jogi, garanciális tájékoztató. 

A telepítést követően 3 napig a készülék csomagolását kérjük megőrizni, mivel csak ezzel együtt tudjuk cserélni a készüléket. 

A helytelen telepítésből adódó hibákért garanciát vállalunk. Ilyenkor a javítás ingyenes.

A készülék telepítése után egy a szerelő által aláírt és lepecsételt garanciajegyet adunk. Kérjük, ezt őrizze meg, mivel a karbantartások meglétét a későbbiekben ezen fogjuk vezetni és ezzel igazolhatja a garanciális javítási igényének jogosságát.

A készülék meghibásodás esetén a szerelést/javítást megkeresés után mi intézzük. A készülékekre vállalt garancia csak a gyártó által megkövetelt éves karbantartás mennyiségének megléte esetén érvényes. Ha a készüléknél elmarad a számlával igazolt karbantartás, akkor garanciális időn belül sem áll módunkban az ingyenes, garanciális javítások elvégzése. Ez esetben az igényelt javítás költségét felszámoljuk.

Garancia

Az általunk leszállított berendezésekre a SZAKSZERŰ BEÜZEMELÉSTŐL számított 6,12, 24, 36, 60 ÉS 120 hónap garanciát vállalunk:

 

Samsung:

regisztráció nélkül: 12 hónap teljeskörű
regisztráció után: 36+24 hónap, (5 év kompresszor, 3 év teljeskörű). A garancia érvényesítésénekfeltétele, az évi
1x-i számlával igazolt szakszerű karbantartás és a regisztracio.samsung.hu oldalon való termékregisztráció
 

Nord: 60 hónap teljeskörű

garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 1x számlával igazolt karbantartás

 

Hitachi: 120 hónap teljeskörű

garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 2x számlával igazolt karbantartás

 

Hisense: 36 hónap teljeskörű

garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 1x számlával igazolt karbantartás

 

Lg: 36 hónap teljeskörű

garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 2x számlával igazolt karantartás

 

Midea: 

regisztráció nélkül: 24 hónap teljeskörű
regisztráció után: 24+36 hónap teljeskörű: garancia érvényesítésének feltétele az évi 2x-i számlával
igazolt karbantartás és a midea.hu olalon történő termékregisztráció

 

Panasonic: 60 hónap teljeskörű

garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 2x számlával igazolt karbantartás

 

Garanciális igényét minden esetben a beüzemelő szakemberen keresztül érvényesítse! 

 

A garancia érvényét veszti, ha Megrendelő a fizetési feltételeknek nem tett eleget, vagy ha a leírt szakszerűtlen használat és szerelés megvalósult, illetve, hogyha a berendezést olyan személy helyezte üzembe aki nem rendelkezik erre vonatkozóan jogosítványokkal (zöldkártya).

Cégünk nem tartozik felelősséggel mozgatásból, vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért. A jótállás érvényét veszti, ha a leszállított berendezéseket jogosulatlanul helyezték üzembe vagy átalakították.

 

Kérjük a vásárlás után a mellékelt kezelési utasítást és a garanciafüzetet olvassa el, valamint a beüzemelést követően követelje meg a beüzemelő szakszervitől, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.

 

Általános garanciális feltételek.

A jótállási idő: a 151/2003 (IX.22.) sz. Korm. Rendeletben a fogyasztói szerződés alapján vásárolt kötelező jótállással értékesített fogyasztási cikkekre, a vásárlás napjától számított 12 hónap jótállás érvényes, amelyet a vásárló a vásárlás helyén érvényesíthet számla felmutatása esetében.

A berendezés üzembe helyezése különleges szakértelmet kíván ezért, azt csak arra kiképzett szakember végezheti. A jótállási igény csak a helyesen kitöltött jótállási jeggyel érvényesíthető.

A jótállási igényt csak a berendezés tulajdonosa érvényesítheti, amennyiben be tudja mutatni a megfelelően kitöltött jótállási jegyet, a fizetési (számla) és a beüzemelési bizonylatot. Az érvényesítés szempontjából nagyon fontos, hogy fel legyen tüntetve az üzembe helyezési szelvényen a beüzemelő zöldkártya száma és a neve.

A jótállási jegy megrongálódása, elhagyása, helytelen kitöltése, át- illetve kijavítása, a garancia elvesztésével jár!

Amennyiben a vásárolt készülék 3 munkanapon belül meghibásodik, azt a forgalmazó köteles kicserélni a (jótállási jegy, számla, üzembe helyezési szelvény) készülék tulajdonosának a vársárlás helyén, feltéve, ha a hiba rendeltetésszerű használat alatt következett be, a megfelelő dokumentumokat be tudja mutatni és a termék gyári csomagolása megvan.

Tekintettel arra, hogy a berendezések állás közben is romolhatnak ezért (ha a terméket nem helyezték üzembe) a vásárlást követő 30. nap elteltével megkezdődik a jótállási idő.

Kérjük a vásárlás után a berendezéshez mellékelt kezelési utasítását és a garanciafüzetet olvassa el! Kérjük, hogy a beüzemelést követően követelje meg a beüzemelő szakszerviztől, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.

A készülék meghibásodását a garancia jegyen feltüntetett beüzemelőnél kell bejelenteni. Abban az esetben, ha a beüzemelő nem érhető el, akkor hívja (Samsung esetében a 0680-SAMSUNG telefonszámot) egyéb berendezések (Hitachi, Hisense, Ozon, Clivet, Eden,) esetén a Klíma Áruház Kft ügyfélszolgálatát (+361-666-7001) ahol tájékoztatják a további lehetőségekről.

A készülék üzembe helyezése és beállítása nem tartozik a jótállási javítási kötelezettségek körébe!

A hosszú ideig és nem megfelelő körülmények között történő tárolás az elektronikus fogyasztási cikk műszaki állapotának romlását idézheti elő. Ez esetben a készüléket üzembe helyezés előtt át kell vizsgáltatni a biztonságos üzemeltetés érdekében. Az átvizsgálás költsége szintén nem tartozik a jótállási kötelezettség körébe.

A garancia megszűnéseinek okai (ha a megbízott szerviz bizonyítja):

  • nem rendeltetésszerű használat
  • szakszerűtlen kezelés
  • átalakítás
  • helytelen tárolás
  • elemi kár
  • helytelenül kitöltött beüzemelési szelvény
  • az előírt karbantartás hiánya,
  • a karbantartás regisztrálásának hiánya
  • a karbantartás ténye nincs számlával alátámasztva.

Telepítés árképzése:

A klímaberendezés ára nem tartalmazza a telepítés költségeit.

A NEM tőlünk rendelt klímaberendezés esetén a felszerelési költségek árának változtatását fenntartjuk.  A bontott gépekre garanciát nem vállalunk. A nem általunk le- és felszerelt (áthelyezett) gépekre garanciát nem tudunk vállalni.

Egy telepítés tartalma:

–          A kültéri egység kihelyezése vagy konzolra vagy földre lehelyezve.
–          A beltéri egység felszerelése.
–          Az elektromos bekötésés összekötés. (Elektromos szerelés, hálózatba bekötés. Külön biztosíték kialakítása plusz költség, ennek költségére egyedi árajánlatot kalkulálunk).
–          A kültéri és beltéri egység összekötése 5m hűtőköri hosszon, 1 faláttöréssel. Az ennél nagyobb távolságok kicsövezése a megnövekedő beépített anyagok költségek miatt plusz költséget jelent.
–          A kondenzvíz elvezetésének biztosítása.
–          Illetve a készülék üzembe helyezése.

 

GYIK

Kell-e építési engedély?

A Split, azaz osztott klímáknál az érvényben lévő 312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet értelmében NEM kell építési engedélyt kérni.

Kivéve:

–          Ha a klimatizálás kiépítése során az épület tartószerkezetét, illetve tartószerkezeti elemeit megváltoztatják, átalakítják, kicserélik vagy megerősítik.

–          Ha a kültéri egység utcai homlokzatra vagy egyéb látható helyre történő felszerelését egy műemléki védettséget élvező társasházban, vagy védett műemléki területen kívánják elhelyezni.  Ilyenkor mindenképp szükséges engedélyt kérni a helyi önkormányzattól (első fokon eljáró testület), valamint a Kormányhivatalok építésügyi és örökségvédelmi hivatalától (csak másodfokon eljáró testület).

(Az első fokon eljáró önkormányzatok építésügyi csoportjainál azonban nemcsak azoknak érdemes előzetesen tájékozódni, akik műemléképületben élnek. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az adott területre, kerületre vonatkozó településképi előírások az átlagosnál jóval szigorúbbak, vagy éppen a klimatizálással összefüggő munkálatokhoz bejelentési kötelezettséget írnak elő.)

A társasháznak hozzá kell járulnia?

Amennyiben a hűtőberendezés külső egységét közös tulajdonban lévő területen kívánja elhelyezni (márpedig a külső fal, homlokzat annak számít), akkor a Társasházi törvény 21. § (1) pontja az irányadó:

?Az építtető tulajdonostárs a lakásában tervezett olyan építkezés megkezdéséhez, amely? az alapító okiratban közös tulajdonként megjelölt? közös épületrész, épület-berendezés műszaki állapotának megváltozásával jár együtt, ? köteles az ilyen munkával közvetlenül érintett tulajdonostársak tulajdoni hányada szerinti legalább kétharmadának írásbeli hozzájáruló nyilatkozatát beszerezni.? (Elképzelhető ugyanakkor, hogy a társasházi tulajdonosok által elfogadott SzMSz a törvénynél ennél szigorúbban rendelkezik.)

A Társasházi törvény és a lakóközösség által kényszerített előírások alól kibúvót jelent a ha az ingatlan saját tulajdonú erkéllyel rendelkezik. A magánbalkon padozatán és falain elhelyezett kültéri egység (főleg, ha utcáról, közterületről nem látható) szerencsés esetben kivételt jelenthet.

linkgyűjtemény